Ervaringen van anderen

Het werken met jongeren en volwassen maakt mij als mens blij. Het kan mij ontroeren en nog elke dag verwonderen. Het begeleiden van persoonlijke/ innerlijke processen, ervaar ik als speciaal en als een reis waarbij ik als coach/counselor het recht heb gekregen van de cliënt om hem/haar te mogen begeleiden. Dit is voor mij een speciaal geschenk waar ik vol integriteit en respect mee om wil gaan.

Aan het eind van het traject plan ik met mijn cliënten een evaluatiegesprek. Natuurlijk hoor ik dan ook graag hoe zij het traject ervaren hebben en wat ze van mijn aanpak vinden. 

Wat ben ik blij en dankbaar dat ik al zoveel mensen weer grip en inzicht heb kunnen geven.

Gedurende langere tijd heeft Rianne mij begeleiding geboden. Rianne bezit het talent om liefdevol te confronteren. En laat dat nu precies zijn wat ik nodig heb om in ontwikkeling te komen.

Ze is liefdevol waardoor ik mij durf open te stellen, confronterend zodat ik wel moet zien wat er werkelijk aan de hand is en wat mijn aandeel daarin is. Hierdoor lukte het mij om stappen te maken in mijn ondernemerschap en meer tevredenheid en balans te ervaren in mijn persoonlijk leven.

Rianne is warm, zonder oordeel én schroomt niet bijdehand uit de hoek te komen. Ik heb genoten van onze sessies en kom zeker terug! 

F.D. (vrouw)

Mijn eigenwijze hoofd vertelde mij altijd dat ik alles alleen moest oplossen, ik heb geen hulp nodig van anderen. Toch hielp ik wel iedereen met hun eigen problemen en zadelde mezelf ermee op, waardoor ik juist meer last had van andermans problemen dan zij zelf. Het was al heel lang gaande en ik had nooit echt het idee wat er nou eigenlijk gebeurde, tot dat mijn tremor kwam. Een trillende rechterhand is wel moeilijk te verstoppen… 

Na veel gesprekken met mijn mentor van school en mijn moeder ben ik maar opzoek gegaan naar hulp. Dit was een moeilijke stap aangezien ik dat niet zo vaak doe. Toch is het wel het beste wat mij ooit is overkomen. Ik ging naar counseling met het idee dat ik daar zou zitten en wat zou vertellen en dat ik daarna weer naar huis zou gaan. Maar counseling met Rianne is als een gesprek met een goede vriendin, met een goed luisterend oor, met een goede fee die alleen maar goed advies geeft. Rianne liet mij echt op mijn gemak voelen, niks is te gek. En als er het hele uur wordt gehuild dan wordt er maar het hele uur gehuild, er zijn genoeg tissues! Rianne heeft veel impact gehad op mij en mijn denkwijze. Ook merkte ik meteen verschil, in mijn gedrag naar anderen, maar ook het gedrag dat ik terug kreeg. 

Rianne is een fantastisch persoon van binnen en van buiten. Wees niet bang om die eerste stap te zetten, want zelfs 1 of 2 sessies kunnen al genoeg zijn! 

Lisa (17 jaar)

Soms loop je even vast in je gedachten patroon. De situatie in een ander perspectief plaatsen, lukt dan op dat moment niet meer. Rianne heeft mij ontzettend goed geholpen om het piekeren over bepaalde vraagstukken in mijn leven, om te zetten naar reëele gedachten. 

Tijdens de sessies voel ik mij enorm gesteund, begrepen en tegelijkertijd benaderd zij de situatie kritisch, zodat je tot een oplossing voor jezelf komt. Heel bijzonder hoe Rianne je zelf herstellend vermogen activeert zonder dat zij haar invloed of mening daarbij laat meespelen. Ook de hypnose sessie begeleidt zij ontzettend professioneel en relaxed. Hierdoor kun je echt tot jezelf komen en de kern van het probleem verhelpen of weer handelbaar maken.

De sfeer, haar kennis, de prettige omgeving en haar fijne doeltreffende benadering maken deze praktijk voor mij uniek en ik zal indien nodig altijd bij Rianne terugkomen als ik weer even vastloop! 

K.R. (41 jaar-vrouw)

Dit jaar had ik een zeer moeilijke klas in het VO, ik wist niet waar het door kwam maar ik voelde mij slecht, een overspannenheid lag op de loer. De stoute schoenen aangetrokken en op zoek gegaan naar een coach, het liefste gespecialiseerd in het onderwijsveld. De sessies hebben mij doen inzien dat ik uit balans was qua geestelijk en lichamelijk niveau. Mijn perfectionistische deel was elke dag 24/7 aan het werk, waardoor er geen ruimte was voor gezelligheid, humor of andere zaken. Nu weet ik dat ik mag luisteren naar de signalen in mijn lichaam en daar dan ook geestelijk mee aan de slag mag gaan. De klas is inmiddels rustiger en ik ben mij zeer bewust van mijn perfectionistische deel die ik met regelmaat mag aanspreken: ben jij vandaag nuttig of een last?

Rianne, kent het onderwijsveld als geen ander en wist direct de vinger op de zere plek te leggen. Schroom niet, pak je kans en durf naar jezelf te kijken! Het levert je rust en ruimte op in je hoofd en lichaam. 

Marc (37 jaar)

Soms bereik je een punt in je leven waarop je door de bomen het bos niet meer ziet. Op zo’n punt heb ik gestaan; ik was mijzelf kwijt, wist niet meer wat ik wilde en wie ik nou echt was. Op dat moment kwam Rianne op mijn pad. Vanaf de eerste tot de laatste sessie heb ik mij zo enorm gesteund en gewaardeerd gevoel door Rianne. De manier waarop zij haar cliënten helpt, vind ik geweldig. Respectvol en vol bewondering voor mij als persoon. Mede dankzij Rianne zie ik door de bomen het bos weer en ben ik haar hier nog steeds mega dankbaar voor!

J.O.

In de ruimte waar de sessies plaatsvinden heerst een ontspannen sfeer. Rianne heeft mij geholpen om op een andere manier naar mezelf te kijken. De situatie wordt bekeken, ik ging samen met haar op zoek naar oplossingen en kreeg vervolgens goede tips om toe te passen in de praktijk. Het heeft ervoor gezorgd dat ik weer lekker in mijn vel zit en meer kan genieten van leuke dingen.

M.v.d.W.

Rianne weet met haar werkwijze van gesprekken, oefeningen in de praktijk en opdrachten voor thuis goed door te dringen tot je bewuste en onbewuste binnenste. Door te luisteren naar mijn kritische ik, mijn schuldbewuste ik, mijn emotionele ik en mijn aangepaste ik heb ik geleerd situaties te relativeren, waardoor ik mezelf en anderen beter begrijp en mijn gepieker en onrust afneemt. Tijdens deze reis naar het kleine meisje in mij heb ik de oorzaak gevonden die mij al jarenlang belemmert en zorgt voor onrust, migraine en slapeloosheid. Ik ben Rianne dankbaar dat zij mij op dit – voor mij nog onbekende en onbewandelde pad – heeft gebracht, waardoor ik nu een completer en rustiger mens ben met een helderder zelfbeeld. Hetgeen mij jarenlang belemmerd heeft, wil ik nu in gaan zetten als kracht om nog meer rust in mezelf te vinden.

Melanie (46)

Na lang wikken en wegen toch de stap durven zetten naar de Praktijk Rianne Schippers. Een collega uit het onderwijswerkveld had mij geattendeerd op de coaching/counseling van Rianne nadat zij een positieve ervaring had gehad.

Het kennismakingsgesprek voelde veilig en goed en er werd tijdens het intakegesprek gelijk een plan op tafel gelegd: mijn persoonlijke plan. Na ruim 15 jaar onderwijservaring in het VO, was ik verdrietig over een aantal verschuivingen binnen de organisatie. Al snel kwam tijdens de sessies naar voren dat ik mijzelf niet gezien en gewaardeerd voelde op de werkvloer. Eigenlijk bleek dit een ‘rode draad’ in mijn leven: waarom zoek ik altijd de waardering buiten mijzelf? Rianne is confronterend en gaat weinig tot niets uit de weg, waardoor ik met ‘mijn Kleine’ ben geconfronteerd. Dankbaar voor de waardevolle sessies. Ik waardeer mijzelf nu als mens en heb mijn omgeving daar minder bij nodig. 

Barbara (41 jaar)

Afgelopen jaar was ik aan het hollen en toch had ik gevoel dat ik achteruit liep.  Ik liep vast, probeerde alles wat er op mijn pad kwam te beredeneren en ging met mijn hoofd op zoek naar de oplossing. Die kwam er echter niet en ik was erg verdrietig, moe en emotioneel. Weinig mensen in mijn omgeving begrepen mij nog en ik begon ook te twijfelen aan mezelf. Ik was altijd een hele sterke vrouw die elke situatie de baas was, maar ik was lamgeslagen en zo moe van alles.

Dat heeft mij doen besluiten om contact op te nemen met Rianne. Ze had onze dochter al enorm goed geholpen en wellicht kon ze ook iets voor mij betekenen. Het eerste gesprek aan de telefoon voelde al goed en de keren dat ik bij haar was voelde het vaak alsof ik eigenlijk een gesprek voerde met mezelf. Die kant van mezelf die ik even kwijt was geraakt en die ik heel erg naar de achtergrond had geduwd. Ze heeft me weer terug gebracht naar mijn gevoelskant en aan mij zichtbaar gemaakt wat patronen vanuit het verleden doen met mijn leven nu. Het was een mooie en vooral bijzondere ervaring om deze inzichten samen met haar te verkrijgen.

Rianne is een prachtige persoonlijkheid die de gave heeft om situaties die heel erg complex voelen, helder en simpel voor je op een rijtje te zetten. Haar levenservaring is haar kracht en ondersteunt haar empathisch vermogen. Ze kan je enorm inspireren en prikkelen om met jezelf aan de slag te gaan. Dus een gesprekje met Rianne is zeker een aanrader voor iedereen die nog wil groeien!!

Stefanie (48)

Wacht niet langer. Neem vandaag nog contact met mij op.